Жапониялық ғалымдар тұзы аз тағамға дәм келтіретін таяқшалар ойлап тапты
![](https://luxfm.kz/wp-content/uploads/2022/04/yaponiya-palochki-sol-e1650522423978.jpg)
Олар электр тоғына қосылған. Электр ағыны хлорид натрийдің иондарына әсер етіп, тағамға тұзды дәм береді.
Тәжірибе кезінде қатысушыларға алдымен тұзы жеткілікті гельдің дәмін татып көруді ұсынған. Содан кейін тұзы 30%-ға аз гель беріп, электр таяқшаларын қодануды сұраған. Нәтижесінде тәжірибеге қатысушылар екінші гельдің тұзы көбірек сезілетінін байқаған. Ғалымдар таяқшадан шығатын тоқ мөлшері өте аз және адам ағзасына зиян келтірмейді деп отыр.
Дереккөз: Soranews