Ғалымдар қандай тағамдар көңіл күйді түсіріп, мұңайтатынын анықтады
Тамақтану мидың сұр затының күйіне айтарлықтай әсер етеді.
Теңіз өнімдері мен көкөністерге бай Жерорта теңізі диетасын ұстану сұр заттың көлемін арттыруға септігін тигізеді. Ал, құрамында қант пен қаныққан майы жоғары сапасыз тағамдар оның азаюына әкеледі. Мидағы бұл теңгерімсіздік депрессия мен мазасыздықты тудыруы мүмкін. Бұл әсердің нақты себебі әлі анықталған жоқ, бірақ ғалымдар майлы тағам ішек микробиомында өзгерістерді тудырады деп есептейді.
Дереккөз: University of Reading
Фото: Unsplash